Streekgenoot/ambassadeur van de maand

Deze maand in onze rubriek: Streekgenoot van de Maand:

Waterbuffel boerderij Arns

Anita Arns: ‘Onze buffelboerderij is een echt familiebedrijf. Wij houden waterbuffels voor de melk en het vlees. Alle buffelmelk en vlees verwerken we zelf.

Van de melk maken we o.a. buffelmozzarella, buffelyoghurt en buffelfetta. Naast deze zuivel verkopen wij ook het vlees van de waterbuffel waaronder buffelgehakt, buffelburger, biefstuk, saucijzen.

Buffelboerderij Arns heeft inmiddels een kudde van ruim 250 waterbuffels. Deze vriendelijke dieren verblijven ’s winters in potstallen, maar hebben in voorjaar en zomer de keuze om naar buiten te gaan of toch liever binnen te blijven. In de winkel kun je terecht voor mozzarella, bufaletta of yoghurt, gemaakt van buffelmelk die rijk is aan omega 3 en 6. Ook bevat de melk meer calcium, eiwitten en vitamines dan ‘gewone’ melk. Het vlees heeft een opvallend laag cholesterol- en caloriegehalte en is bijzonder smakelijk. Tijdens de openingstijden kun je de buffels komen bewonderen.

Al onze producten zijn in de buffelshop te verkrijgen. Dierenwelzijn staat bij ons voorop, onze buffels hebben veel vrijheid. Ze kunnen buiten lopen en bij slecht weer in een stropotstal die twee keer per dag wordt opgestrooid. Kom gerust een keer kennismaken met ons, op vrijdag en zaterdag van 10.00-16.00 uur, en onze knuffelbuffels en volg ons via Facebook.

Kan een afbeelding zijn van ‎dier, buitenshuis en ‎de tekst '‎Het ن lente! A BUH BUFFE F DELICATESSE‎'‎‎

 

 

Lees meer…

Naar alle streekgenoten –>

Naar alle ambassadeurs –>