Klompenpaden in de Liemers

Klompenpaden zijn prachtige routes dwars over kerkpaden, jaagpaden, tiendwegen of veenkades die vaak eeuwenlang in het landschap aanwezig zijn. Vanwege het verliezen van hun oorspronkelijke functie dreigen ze te verdwijnen. Het eerste klompen pad werd in 2002 geopend en inmiddels zijn er door samenwerking van Landsbeheerders, gemeentes en landeigenaren ruim 117 prachtige klompenpaden door heel Nederland te ontdekken.

Hieronder hebben we een paar mooie klompen paden uitgelicht:

Rijnstrangenpad: Oud Zevenaar

Een hele mooie route die start bij onze streekgenoot Restaurant en Zalen Thoen en Thans waar u vooraf of na afloop even heerlijk kunt bijkomen onder het genot van een hapje of drankje.

Op 5 September 2020 is het 129e klompenpad geopend:

Bevermeersepad: Angerlo

Lengte 10km.

Ontdek het mooie afwisselende buitengebied van Angerlo. Wandelen langs de weteringen, over broekgronden en door het coulisselandschap. Onze Ambassadeur B&B en Wellness De Waalhoeve ligt aan dit mooie klompenpad en is continue bezig om in samenwerking met Stichting landschapsbeheer Gelderland het coulisse landschap terug te brengen naar oorspronkelijke staat. U kunt hier na een luxe overnachting relaxed uw pad vervolgen naar b.v. het prachtige Rijnstrangenpad in Oud-Zevenaar en een hapje eten bij Restaurant en Zalen Thoen en Thans.

In oktober 2020 zal het 130e klompenpad feestelijk worden geopend bij Babberich. Deze route zal het ecologische en cultuurhistorische landschap beleefbaar maken voor bewoners en recreanten.