Kaasmakerij van Boerderij Köning

Over ons

Bij kaasmakerij Köning is Christine de meester kaasmaker. Al vele jaren maakt zij met veel passie bijzondere kazen die regelmatig in de prijzen vallen. Het melkveebedrijf van boerderij Köning levert de van de rauwe melk direct aan de kaasmakerij zodat deze vers kan worden verwerkt. 

Christine heeft haar zachte witte florakazen namen gegeven als Witte van Köning, Petemoei, Kameraadje, Bolle en Paölke. De unieke smaak smaak van elk van deze kazen weerspiegelt het vakmanschap en de liefde voor de natuur. 

Paölke is een Liemers woord voor weidepaaltje. Het is de geliefde jaagplek van de steenuil. Het is ook de inspiratie voor een lactische witte kaas de gemaakt wordt door het verzuren van de melk met weinig toegevoegd stremsel . Het resultaat is een smeuïge witte kaas met een smaak en geur die doen denken aan het buitenleven.

Ontdek meer hierover over de rauwmelkse kazen op de website van Christines kaasmakerij 

Leuk je te ontmoeten

Contact

Oudesteeg 7, 6903 PB Zevenaar
06-20429052

Leer ook kennen

Natuurboerderij Wittenhorst

Natuurboerderij Wittenhorst Over ons Wij zijn Ank en Vincent van Natuurb…

Fruitkwekerij Drie Dorpen Polder

Fruitkwekerij Drie Dorpen Polder Over ons Welkom bij Fruitkwekerij De Dr…

Kampioensbakker Paul Berntsen

Bakker Paul Berntsen Over ons Ambachtelijk brood bakken op een moderne man…

Groetjes uit de Liemers

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws uit de Liemers, ontvang tips en inspiratie voor jouw bezoek.

© Liemers Trots. Webdesign DixDesign Tolkamer