PROEF DE 8ERHOEK 13 september

Geplaatst op: 27 augustus 2015 Geen afbeelding.

PROEF DE 8ERHOEK 13 SEPTEMBER

Nog even mooi nazomeren? Neem al je vrienden mee naar PROEF DE 8ERHOEK op ZONDAG 13 SEPTEMBER aanstaande. Dat is je culinaire en culturele hart ophalen in het park van Villa Ruimzicht. Proeven van streekgerechten, borrelen met streekwijnen, dansen op live muziek en uiteraard is er entertainment voor kinderen.

Achterhoekse producten
Achterhoekse streekproducenten zijn weer goed vertegenwoordigd tijdens deze vierde editie. Zo is er o.a. zuivel van Daalwiek | ijs van de Steenoven | bier van de Biertafel | wijn uit Montferland en muziek van Soundtrek. Vanzelfsprekend verzorgen Villa chef Arthur Ross en Mike Vrijdag van de Strandlodge mooie streekgerechten.

Slow Food
Ook Slow Food participeert met leden aan Proef de 8erhoek. Deze wereldwijde organisatie werd opgericht in 1989 als reactie op fast food, op smaakvervlakking en de toenemende eenvormigheid van voedsel. De beweging streeft naar smaakvolle producten van goede kwaliteit, die duurzaam zijn geproduceerd.

‘Aju en de mazzel’
Een ode aan Achterhoek’s trots! Normaal verzorgde onlangs een afscheidsconcert in Toldijk en in juli verschenen ze nog een laatste keer op de Zwarte Cross. In samenwerking met CK Doetinchem zetten we op Proef de Achterhoek een open podium neer waar uitgenodigde muzikanten op geheel eigen wijze nummers vertolken van Normaal. Een jazzy variant van ‘mama woar is mien pils’ bijvoorbeeld.. Een speciaal voor de gelegenheid samengestelde jury kiest uiteindelijk een winnaar. Vanzelfsprekend brengen de muzikanten hiernaast ook nog eigen werk ten gehore.

Gratis entree
Toegang tot het park is gratis! Voor dranken en gerechten kunnen munten worden aangeschaft bij de entree van het park. Het belooft weer een gezellige dag te worden en gek genoeg hebben we nog nooit slecht weer gehad tijdens voorgaande edities…We openen om 12.00 uur en gaan door tot 19.00 uur.

Tot zondag 13 september dus!

Terug naar overzicht