Gebiedsaanbod Liemers: De Streek aan zet!

Geplaatst op: 20 juli 2015 Gebiedsaanbod Liemers: De Streek aan zet!

Gebiedsaanbod Liemers: De Streek aan zet!

 Op 9 juli heeft de LiemERS++, voorheen de gebiedscommissie onder leiding van dhr. Zomerdijk een excursie georganiseerd door de Liemers. Samen met ruim 40 genodigde waar onder gedeputeerde van de provincie, Statenleden, wethouders en vertegenwoordigers van diverse gebiedspartijen is er met een bus door het de Liemers gereden. Tijdens de excursie is er door diverse gebiedsvertegenwoordigers uitleg gegeven over het brede scala van initiatieven die er zijn. Door Liemers Trots is deze gelegenheid aangegrepen om de Liemers flink op de kaart te zetten. Er zijn bijv. hapjes en drankjes geserveerd van liemerse streekproducten. Dit alles verzorgt door Joost Opdenoordt van Joostkookt. Tevens heeft onze voorzitter de gedeputeerde en wethouders op het hart gedrukt dat we het SAMEN moeten doen in deze regio waar bij producenten zeker niet vergeten mogen worden.

Door meer samen te gaan werken kunnen we de vrijetijdssector in de Liemers aantrekkelijker maken en beter onder de aandacht te brengen van de toerist. Meer toeristen vergroten de verdiencapaciteit van de gehele Liemers en dus indirect ook die van de streekgenoten van Liemers Trots.

Het Platvorm Beleef de Liemers vertegenwoordigd vanuit Liemers Trots door Jos Bolk en Roelof Ruizendaal met verder Marloes Bisseling en Karolien Hupkes van de Beleefboeren, Eef Booltink vicevoorzitter MKB Rijnwaarden en TIC,  en Jan den Hartog vanuit VSR en LTO heeft na afloop van de excursie de gedeputeerde Jan Jacob van Dijk en Bea Schouten en de aanwezige Statenleden en wethouders het gebiedsprogramma ‘Liemers: De Streek aan zet!’ aangeboden.

De vraag aan provincie Gelderland is om de mogelijkheid te verkennen om dit programma als gebiedsontwikkelingstraject op te pakken.

Terug naar overzicht