Didam op stelten

Geplaatst op: 5 juni 2015 Geen afbeelding.

Didam op Stelten 6 en 7 juni  2015!
Na maanden van voorbereiding is de organisatie er bijna klaar voor. Zeker het gedeelte met streekproducten dat vorig jaar voor het eerst een onderdeel was en met recht een groot succes genoemd mag worden! Bij het live koken stonden een groot gedeelte van de middag vele mensen te kijken, luisteren en te proeven. Dit jaar is het aantal deelnemers met streekproducten bijna verdrievoudigd!!
Deze keer zullen Joost Opdenoordt van Kookstudio Joost Kookt! en Reinier van Op de Brusse van boerderijrestaurant Op de Brusse live gaan koken met de streekproducten die om hem heen worden aangeboden. De gerechtjes die deze topkoks bereiden, mogen de bezoekers gratis proeven. Joost zal ook zijn kennis delen en aan u vragen wat u nu eigenlijk weet over voedsel en verschillende bereidingswijzen. Al improviserend zal hij ingredie?nten die op de markt verkrijgbaar zijn, verwerken. Joost vindt het een voorrecht om met pure (en biologische) producten te werken, waarmee hij nieuwe gerechten cree?ert. Smaak en structuur staan daarbij centraal. Bij elke gerechtje dat hij aan bezoekers uitdeelt, vertelt hij over over de afkomst van de ingrediënten en zal hij bezoekers informeren waar het op de markt met streekproducten te koop is.
Zijn kookkunsten leerde Joost Opdenoordt bij Toine Smulders van Villa Copera, bij de Steenen Tafel in Borculo en de Librije in Zwolle. Joost maakte ook wereldreizen naar Australie? en Nieuw Zeeland om er meer te leren over puur koken. Voor zijn afstudeerproject verdiepte hij zich in de invloed van kleur en structuur op de smaak van producten, die vaak bepaald wordt door E-nummers. Niet alle E- nummers zijn trouwens chemisch, bijvoorbeeld de natuurlijke rode kleurstof van biet wordt ook als E- nummer verwerkt in voedsel.

Tot ziens bij Didam op stelten

Terug naar overzicht