Gezocht: interviewers Leven in de Liemers

3 augustus 2015

Gezocht: interviewers voor project Leven in de Liemers

Gelders Erfgoed organiseert op vrijdag 18 en vrijdag 25 september 2015 een tweedaagse oral history cursus over de geschiedenis van het Leven in de Liemers. Oral history, ofwel ‘gesproken geschiedenis’, is de bijzondere interviewtechniek die herinneringen van individuen vastlegt. Deze verhalen worden gebruikt voor het geschiedenisproject Leven in de Liemers. Wij zoeken mensen die willen interviewen, en mensen met een verhaal om geïnterviewd te worden. Doet u mee?!

Gesproken geschiedenis
Mensen die langere tijd in de Liemers leven of hebben gewoond zijn onderdeel van de geschiedenis en hebben elk hun eigen verhaal. Bijvoorbeeld over het leven met water, de steenfabricage, het boerenleven of andere onderwerpen. Die verhalen mogen niet verloren gaan! U kunt helpen bij de vastlegging en het behoud van deze verhalen.
Leven in de Liemers
Leven in de Liemers is een project dat tot stand is gekomen in het kader van het Cultuur- en Erfgoedpact van de gemeenten Duiven, Westervoort en Zevenaar. Samen met historici wordt er een canon van de boeiende geschiedenis van de Liemers maken. Die canon wordt uitgebreid met persoonlijke verhalen van het Leven in de Liemers: toen en nu. De persoonlijke herinneringen die zijn verbonden aan het leven in de Liemers zijn een belangrijk onderdeel van de geschiedenis van de regio. Verhalen geven kleur aan de geschiedenis!
Cursus Oral History
De cursus van twee dagen wordt gegeven door Annegriet Wietsma (o.a. documentairemaakster bij Andere Tijden). Ze vinden plaats op vrijdag 18 en vrijdag 25 september 2015. De cursus is gratis. Van de interviewers wordt verwacht dat zij goede luisteraars zijn die ervaring hebben met het gebruik van computerprogramma’s. Als tegenprestatie verwachten wij van u ten minste één uitgetypt oral history interview.
Heeft u interesse?
Wilt u kennis op doen over deze mooie vorm van geschiedbeoefening en daarmee bijdragen aan het behoud van het Liemerse verleden? Neem dan contact met ons op en meld u aan voor de cursus op 18 en 25 september! Er is plaats voor 18 personen. In eerste instantie is er plek voor geïnteresseerden uit de drie gemeenten (Duiven, Westervoort en Zevenaar). Daarna wordt er gekeken of er nog plaats is voor mensen uit andere gemeenten in de Liemers. U kunt zich aanmelden bij: Joska van der Linde, junior adviseur Erfgoed en Identiteit bij Gelders Erfgoed, j.vanderlinde@gelderserfgoed.nl, 026–3521699.

Schrijf u in voor dit evenement

Op dit moment zijn er 0 inschrijvingen

Terug naar overzicht
Wie wat waar?
  • Ambachtelijk verwerker
  • Producenten
  • Horeca
  • Retail - Beleving - Overig
Ga naar kaart